Magyar termék, magyar termelőtől, magyar vásárlóknak!

FÓLIÁS BURGONYA GAZDAGON

FÓLIÁS BURGONYA GAZDAGON

HOZZÁVALÓK

  • 8 db krumpli (közepes)
  • zöldfűszerek (kakukkfű, bazsalikom, rozmaring, oregánó)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 4 szelet húsos szalonna
  • bors

ELKÉSZÍTÉS

    1. A burgonyákat megmossuk, bevagdossuk, de nem vágjuk át. A vágásokba zöldfűszert, lapokra vágott fokhagymát vajszeletet, szalonnaszeleteket teszünk. Sózzuk, borsozzuk, majd fóliába csomagoljuk.
    2. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a krumpli puha nem lesz, majd a fóliából kicsomagolva piríthatjuk még.
    3. Ha megsült, fokhagymás tejföllel és ecetes-cukros-fehérborsos-petrezselymes salátával kínáljuk.